PANAGROTIKOS

PANAGROTIKOS Association of Cyprus

Kesatuan Peladang Panagrotikos ialah organisasi pertanian terbesar yang mewakili hampir semua pengeluaran pertanian Republik Cyprus. Ia telah diasaskan pada 15 Oktober 1989 dan kini merupakan organisasi pertanian terbesar di pulau itu dengan ahlinya merupakan pengeluar langsung sektor pertanian utama.
Falsafah asas adalah untuk menyokong petani berdasarkan ekonomi pasaran sosial, dengan mempromosikan dasar sedemikian di semua peringkat. Kesatuan Peladang Panagrotikos berpangkalan di Nicosia dengan pejabat juga di Famagusta, Limassol, Larnaca dan Paphos. Ia juga terlibat secara aktif dalam penggubalan dan pelaksanaan Dasar pertanian Republik Cyprus.

Persatuan ini merupakan ahli penuh pertubuhan Antarabangsa dan Eropah, seperti Copa Cogeca dan W.F.O. Ia telah melaksanakan dan masih melaksanakan program-program penting yang bertujuan untuk mempromosikan produk pertanian utama pulau itu, program penyelidikan untuk peningkatan pengeluaran pertanian dan tindakan negara untuk faedah ahli petani dan penternak lembu.
Image
Image
Image
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account